Pressrelease 2024-02-09

Ny stor unghästtävling intar Grevagården!


Vecka 34 kommer Grevagården Hästsportcenter välkomna Sveriges lovande unghästar till nya Young Star Masters - en hopptävling för 4 - 7 åriga hästar. Bakom denna nya satsning ligger duon från Westcoast Equestrian Week; Malin Trollnäs Turesson och Hanna Khazrai.

- "Vi ser fram emot att göra en tävling som främjar goda möjligheter till en bra tävlingsgrund för våra unga hästar. Jag brinner verkligen för sporten och att kunna erbjuda bra banor med karaktär på en sådan här tävlingsplats är en viktig kugge i unghästars utveckling och utbildning. Att jag och Hanna får göra ytterligare en tävling ihop känns väldigt inspirerande då vi kompletterar varandra på ett mycket bra sätt", säger Malin Trollnäs Turesson.


Malin Trollnäs Turesson har en gedigen bakgrund inom sporten både som svårklassryttare, uppfödare och hästägare och arbetar nu som sportansvarig på stortävlingen Westcoast Equestrian Week på Åbytravet.  Hanna Khazrai är idag ridsportansvarig på Åbytravet och projektledare för Westcoast Equestrian Week.


Young Star Masters har också fått förtroendet att arrangera Lövsta Future Challenge Jumping för de 6-åriga hästarna, med kval till Gothenburg Horse Show.

- ” Vi tycker det är så roligt att få ha kvar vårt kval på Grevagården, då det varit så uppskattat av såväl ryttare, hästar och teamet kring dem. Lövsta Future Challenge och organisationen bakom Young Star Masters drivs av precis samma mål, att utveckla svensk ridsport. Framför allt när det kommer till de unga talangerna och att på ett sunt och utbildande sätt ge dem de bästa förutsättningarna för att utvecklas”, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.


Satsningen uppskattas såklart av både uppfödare, hästägare och ryttare. En av dom är unghästutbildaren Björn Svensson på Unghästverkstaden.

- "Det känns väldigt roligt att vi som jobbar med unghästar får en ny stor tävling att se fram emot. Att den ligger vecka 34 känns helt rätt för de unga hästarnas utveckling och Grevagården är en tävlingsplats jag tycker är toppen på alla sätt.  Jag tror att Young Star Masters kommer bli en perfekt mötesplats för hästvärldens branschfolk och en positiv upplevelse av tävlingslivet för de unga hästarna."


Mer information om klasser, tidsprogram och regler kommer inom kort på www.youngstarmasters.se

 

Kontakt och mer information:

Malin Trollnäs: malin@youngstarmasters.se / 0702-497305

Hanna Khazrai: hanna@youngstarmasters.se / 0738-675165